Pe surse. Groapa de gunoi, din Sighișoara, se închide!!!! Da, da, vestita groapă ecologică, „europeană”, de milioane de euro…. În urma unor controale efectuate de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Administrației Naționale „Apele Române”, din data de 3 noiembrie, la Sighișoara NU se mai poate aduce gunoiul. Cine își asumă acest eșec, ce se întâmplă de acum cu gunoiul, cine plătește eventualele cheltuieli suplimentare, dar și cu alte informații „oficiale” vom reveni! – spun cei de la Independentul Sighisorean.


Depozitarea deseurilor la groapa de gunoi din Sighisoara a fost suspendata. Activitatea de depozitare se va relua dupa ce vor fi indeplinite cerintele de conformare.

Administratia Nationala Apele Romane a decis suspendarea activitatii de depozitare la Depozitul de deseuri din Sighisoara pana la indeplinirea masurilor de conformare. Scurgerile de levigat au reprezentat principala problema identificata dar s-a cerut si inchiderea celulelor 1 si 2. Pana la indeplinirea acestor cerinte activitatea de depozitare a deseurilor la Depozitul din Sighisoara ramane suspendata iar deseurile populatiei se depoziteaza la Sanpaul. Activitatea de depozitare la Depozitul din Sighisoara se va relua dupa ce vor fi indeplinite cerintele de conformare.

Groapa de gunoi de la Sighișoara are o suprafață de 16.000 de metri pătrați și o capacitate de 200.000 de tone. Timp de mai multi ani aceasta a fost singura groapă ecologică autorizată din judetul Mures.

Foto:Independentul Sighisorean