Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Tirgu Mureş a anunţat, luni, efectuarea celei de a opta prelevări de organe din acest an, de pe urma căreia au beneficiat de transplant persoane internate la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca şi la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SCJU Târgu Mureş, organele au fost prelevate de o echipă de medici, coordonată de dr. Radu Zamfir.

”La acest sfârşit de săptămână, o echipă de medici, coordonată de Dr. Radu Zamfir, a prelevat rinichii şi ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 29 de ani, din Bistriţa, internat în Secţia Clinică ATI, cu traumatism cranio cerebral sever. Rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, iar ficatul a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni. Prelevarea de organe realizată la acest sfârşit de săptămână este cea de-a opta din anul 2017 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, se menţionează în comunicatul SCJU Târgu Mureş.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj