În sezonul estival, la Complexul de Agrement și Sport ‘Mureșul’ își petrec timpul liber foarte multe persoane. În fiecare an, pe timpul verii, aglomerația de autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijența unor proprietari, a dus la comiterea de furturi din auto în această zonă.

În anii precedenți, activitățile derulate în zona complexului au avut rezultate benefice, dar au menținut concluzia că numeroși proprietari de autoturisme — în special din alte județe — lasă bunuri la vedere, în interior. Din aceste considerente, Poliția mureșeană — prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliția Municipiului Tg-Mureș, cu sprijinul structurilor de jandarmi, a reluat activitățile ce au ca scop menținerea gradului de siguranță a cetățenilor în Complexul Mureșul și zonele adiacente, în cadrul proiectului ‘Asigură-ți o zi frumoasă!’ — ediția a VIII-a. Activitățile s-au axat în special pe prevenirea furturilor din autoturisme.

Scopul proiectului a fost menținerea gradului de siguranță a cetățenilor/bunurilor acestora în Complexul Mureșul (cu parcările de la cele 2 intrări) și străzile adiacente (Păcii, Tâmplarilor, Secuilor Martiri, Luntrașilor, Margaretelor, Aleea Carpați), urmărit prin 2 obiective: informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a victimizării și securizarea zonei complexului prin instituirea unei zone speciale de siguranță publică, în a doua parte a săptămânii.

Pe parcursul celor două luni, polițiști, jandarmi, polițiști locali — toți au fost implicați în peste 50 de acțiuni în teren. De mare ajutor în informarea cetățenilor au fost atenționările, știrile, spoturile difuzate la Radio Vacanța.

Și în acest an, colaborarea a avut succes, în zona vizată în cadrul proiectului nefiind sesizat nici un furt din autoturism!

MULȚUMIM TUTUROR CELOR IMPLICAȚI PENTRU CONTRIBUȚIA LA REUȘITA ACTIVITĂȚILOR!

IPJ Mures – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității / Foto: colaj