Actele semnate de inculpatul Claudiu Maior n-au creat nici un prejudiciu, afirma cu tarie primarul Dorin Florea ca un adevarat jurist, desi este de profesie medic. Ne zice ca n-are importanta cine semneaza actul, desi cele 9.000 de acte semnate de consilierul incompatibil reprezentau avizarea unor plati de sute de milioane si nu era asa o semnatura care sa duca actul acolo sau acolo. Noroc cu procurorii care au depistat ilegalitatea si mai ales cu judecatorii care au intarit spusele procurorilor prin stabilirea starii de control judiciar asupra inculpatului care le-a semnat!

“Primarul spune cât se dă, unde se dă, în baza documentației anexate. Restul, cine semnează ca actul să meargă acolo, sau acolo sau acolo, n-are, din punctul meu de vedere, nici o importanță,” declara pentru RTM inculpatul Dorin Florea.

Acelasi primar inculpat in mai multe dosare penale, are in ultima vreme un fel de “logoree electronica” sau cel putin asa se deduce din ultimele reactii avute pe pagina proprie de facebook. Ultima se refera la copaci. Da, acei copaci pe care-i taie intr-una de 17 de ani. Nu ajunge ca-i taie, acum vrea sa-i si doneze. Ce nu intelegem este cum poate un primar sa doneze bunurile orasului?! Oare indivizii astia chiar cred ca tot avutul orasului le apartine si astfel pot sa faca ce vor cu el?

“Pentru că tot se opun unii tăierilor de copaci uscaţi, probabil din dragoste neţărmurită şi dintr-un înalt sentiment umano-vegetal (că ecologic nu poate fi numit), Primăria Mun. Tg Mureş a decis să ofere ca donaţie copacii uscaţi după care plâng unele persoane. Pentru detalii contactaţi Administraţia Serelor din cadrul Primăriei,” scrie Florea pe pagina proprie.

Intr-o alta postare vine cu propunerea de a desfiinta manastirile de maici si debiteaza cateva posibile destinatii pentru ele. Pe acelasi principiu, de ce sa nu transformam scolile in spitale, ca tot avem o lipsa acuta de spatiu si bolnavii sunt tratati in locuri improprii. De fapt, la ce putem sa ne asteptam de la un individ care timp de 17 ani nu a fost in stare sa construiasca absolut nimic de la zero! Abia ce a reusit sa renoveze (cu banii targumuresenilor) vreo doua locatii care existau – Platoul Cornesti sau Complexul Weekend, locatii care se confrunta si alea cu mari probleme in prezent -, in rest nimic. Ba, sa nu fim rai, a mai distrus parcuri pentru copii etc.

“Aş propune ca mănăstirile de maici sprijinite de autorităţile locale să fie transformate în stabilimente pentru oamenii aflaţi în suferinţă, stabilimente care să ofere milostenie şi hrană spirituală bolnavilor, copiilor cu dizabilităţi, tuturor celor care se află în necaz. Cred că ar fi un lucru de apreciat şi un bun exemplu pentru societatea românească şi pentru Biserica Ortodoxă Română,” mai scrie inculpatul intr-o postare.

Este posibil ca aceste postari sa le faca din lipsa de activitate (ca primar nu se vede ca ar face ceva), sau doar vrea sa arunce o pata de “altceva” printre sutele de postari cu concerte gratuite prezente pe pagina de facebook a primariei Tirgu Mures.

MS / Foto:colaj