Pentru al 13-lea an consecutiv comunitățile de pe Valea Mureșului se întâlnesc pe Platoul ”La Alei” din comuna Răstolița pentru a arată publicului larg ce au ele mai de preț: obiceiuri, artiști populari și bucate savuroase, specifice zonei. Evenimentul va avea loc în perioada 29-30 iulie 2017, tema acestuia fiind ”Tradiția Continuă!”

Ediția din acest an va aduce în prim-plan potențialul turistic al zonei. Astfel, participanții vor putea obține informații despre traseele turistice de pe Valea Mureșului. Mai mult decât atât, sâmbătă, 29 iulie, ora 11.00, Salvamont-Salvaspeo Mureș va organiza o drumeție de aproximativ 2 ore către Vârful Listeș.

Programul festivalului va conține și în acest an competiții sportive, cross-ul Văii Mureșului, concurs de trasul frânghiei și o competiție de țopăit cu sacul. Cei mai mici participanți vor avea la dispoziție patru ateliere meșteșugărești, respectiv sculptură și modelaj, pictură pe sticlă, împletitură din sfoară și cusături pe pânză fină. Ansamblurile folclorice și artiștii de muzică populară din comunele participante la ediția din acest an vor asigura buna dispoziție a participanților, iar în cele două seri ale Festivalului vor concerta Matilda Pascal Cojocărița și trupa Proconsul.

Festivalul ”Valea Mureșului”, ediția a XIII-a, este organizat de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară ”Valea Mureșului”. Au confirmat participarea la ediția din acest an: Municipiul Reghin, Municipiul Toplița, Comuna Suseni, Comuna Petelea, Comuna Brâncovenești, Comuna Vătava, Comuna Răstolița, Comuna Rușii Munții, Comuna Stânceni, Comuna Deda și Comuna Ideciu de Jos.

Referitor la partea materiala, CJ Mures a alocat pentru Festivalul ”Valea Mureșului” suma de 70.000 lei. Foarte mult, daca luam in considerarea ca suntem cu aeroportul inchis de prea multa vreme si avem drumuri judetene intr-o stare dezastruoasa.  Nu pierdem din vedere faptul ca la aceasta suma se mai adauga, probabil, alte zeci de mii din partea primariilor de comune participante la acest eveniment.

Daca facem haz de necaz, parca nici nu au cheltuit chiar asa de mult, avand in vedere ca primaria Tirgu Mures a avut nevoie cam de aceeasi suma pentru organizarea unui dineu de cateva ore, cu invitati de seama care au baut si mancat pe banii targumuresenilor.

Este important de mentionat faptul ca am primit raspuns la solicitarea noastra in mai putin de 24 de ore, iar acesta a fost unul clar, fara trimiteri in bataie de joc la alte zeci de departamente asa cum se intampla in mod frecvent, in situatii similare, la primaria Tirgu Mures. Sa fie oare acesta inceputul transparentei si al normalitatii la Consiliul Judetean Mures?!

MS