UPDATE 20:17 – “Incendiul a fost lichidat, însă pompierii caută acum eventuale focare ascunse. S-a trecut la desfacerea tuturor tubulaturilor din zona incendiului, pentru a se elimina orice risc de producere a unei noi explozii. Nu cunoaştem deocamdată cauza exploziei care a dus la declanşarea incendiului, cert este că aceasta s-a produs la o instalaţie. Din fericire nu avem nicio victimă, deşi pe platformă erau muncitori în momentul exploziei”, a precizat Cristian Virag.

Potrivit acestuia, la fața locului au intervenit peste 40 de pompieri cu patru autospeciale cu apă și spumă ale ISU Mureș și alte șase autospeciale ale serviciilor voluntare de pompieri din localitățile învecinate municipiului Reghin.

————————–

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe platforma industrială de prelucrare a lemnului din Reghin, aparţinând Companiei Kastamonu, până acum nefiind raportate victime, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş, chestor Dorin Oltean.

Şeful ISU Mureş a precizat că este în drum spre locul evenimentului şi că, deocamdată, a fost anunţat că incendiul se manifestă la o hală de producţie de circa 5.000 de metri pătraţi.

La faţa locului intervin mai multe echipaje ale ISU cu 4 ASAS şi 20 de subofiţeri.

Kastamonu România deţine la Reghin o platformă industrială de prelucrare a lemnului, formată din două unităţi de producţie distincte, în care lucrează peste 800 de angajaţi.

Compania Kastamonu Entegre, cel mai mare trust turcesc din industria lemnului şi unul dintre jucătorii de top din domeniu la nivel mondial, a preluat 98% din acţiunile Prolemn Reghin în anul 1998 şi a reuşit să facă din această fabrica una dintre cele mai importante companii producătoare de PAL brut şi melaminat din regiune.

Sursa:agerpres.ro / Foto: grup probleme de Reghin / Evelina Racoțean