Procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de trei foşti directori din cadrul Societăţii Naţionale a Gazelor Naturale (SNGN) Romgaz – sucursala Târgu Mureş, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, Pantelimon Avram, la data faptelor director al sucursalei din Târgu Mureş a SNGN Romgaz, este cercetat pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu şi Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producţie, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

“În cursul anului 2011, SNGN Romgaz SA – Sucursala Tîrgu Mureş a organizat o licitaţie publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ‘Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locaţia Cojocna, jud. Cluj’, fiind declarată câştigătoare o asociere formată din trei societăţi comerciale. În acest context, suspectul Avram Pantelimon (…) a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câştigătoare a licitaţiei suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepţia unui echipament (motogenerator), cu toate că acesta nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Pantelimon Avram şi ceilalţi doi suspecţi, în calitate şi de membri ai comisiei de recepţie a lucrărilor, au semnat un document privind modalităţile de primire a echipamentelor de producere energie electrică.

Potrivit procurorilor, suspecţii au creat în acest mod SNGN Romgaz un prejudiciu de 2.620.250 de lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv.

DNA mai precizează că în dosar se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Pantelimon Avram a fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupţie în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Sursa:agerpres.ro / Foto:termene.ro