Tribunalul Mureş a anunţat, joi, că a înregistrat, dosarul în care inculpatul B.S.B. în vârstă de 27 de ani a fost trimis în judecată pentru omor şi profanare de cadavre sau morminte, acesta fiind acuzat de uciderea unei doctoriţe, care a dispărut din parcarea unui supermaket, în data de 11 decembrie 2016.

‘În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş se reţine faptul că, în data de 11.12.2016, într-un imobil din localitatea Corunca, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul ar fi aplicat victimei un număr de trei lovituri cu un obiect contondent, conducând în mod direct şi necondiţionat la decesul acesteia’, a arătat, joi, Tribunalul Mureş, într-un comunicat de presă, care a precizat că dosarul se află în etapa camerei preliminare.

Un tânăr de 27 de ani a fost reţinut de poliţişti, în luna decembrie, după ce a fost considerat principalul suspect în răpirea şi uciderea doctoriţei Orsolya Benedek, dată dispărută de familie în data de 11 decembrie.

‘În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind deschis un dosar penal. Principalul suspect în dosar a fost identificat de poliţişti în cursul zilei de ieri (16 decembrie, n.r.), în persoana unui tânăr de 27 de ani, din comuna Corunca, judeţul Mureş, faţă de care poliţiştii au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, în baza solicitării de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, instanţa a admis efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa tânărului reţinut. În urma efectuării percheziţiei, poliţiştii au identificat cadavrul unei femei, care urmează a fi supus autopsiei în cadrul Institutului de Medicină Legală. Dosarul a fost declinat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor’, a anunţat Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în data de 17 decembrie 2016.

Doctoriţa în vârstă de 32 de ani, de la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, a dispărut fără urmă din parcarea unui supermarket din oraş, motiv pentru care poliţiştii au format echipe de căutare şi au dat-o în urmărire naţională, în cele din urmă fiind descoperită într-un canal din curtea unei case din Corunca.

Rudele doctoriţei Orsolya Benedek au susţinut că aceasta a dispărut în data de 11 decembrie, că ultima dată a fost văzută la ora 20,50 la în parcarea unui supermarket, unde i-a fost descoperită maşina, şi că de atunci nimeni nu a mai ştiut nimic de ea.

Sursa:agerpres.ro