În data de 21 iunie Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureș a semnat contractul de delegare a activității de colectare și transport a deșeurilor selective în Zona 2 cu societatea Compania de Salubritate Brantner Veres SA, care a câștigat procedura de achiziție publică, au informat miercuri, 22 iunie, reprezentanții ADI Ecolect Mureș.

”Astfel în toate cele șapte zone ale județului Mureș se va realiza colectarea selectivă a deșeurilor. Compania clujeană a semnat un contract pe cinci ani, asigurând astfel colectarea selectivă a deșeurilor în următoarele UAT-uri: Târgu Mureș, Miercurea Nirajului, Band, Bereni, Corunca, Cristești, Eremitu, Ernei, Glodeni, Gornești, Hodoșa, Livezeni, Mădăraș, Măgherani, Pănet, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș și Vărgata”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, deșeurile colectate de la gospodării vor fi transportate la Stația de Sortare, Compostare și Transfer din Cristești, de unde deșeurile colectate în amestec vor ajunge la Stația de Tratare Mecanico-Biologică din Sânpaul, iar deșeurile de sticlă, hârtie, metal și plastic vor fi preluate de companiile de reciclare.

”Locuitorii vor trebui să colecteze separat fracțiile de deșeuri reciclabile (plastic/metal, carton/hârtie și sticla) față de cele colectate în amestec. După semnarea contractului, urmează o perioadă de mobilizare de 120 de zile, în care compania va distribui pubele pentru colectarea diferitelor tipuri de deșeuri și va desfășura o campanie de informare pentru populație. Activitatea de colectare în cadrul noului contract încheiat va începe la mijlocul lunii octombrie”, se mai arată în comunicat.

Foto: caracter informativ