Un copil de 13 ani care a suferit un accident vascular cerebral va salva viaţa mai multor români. I-au fost prelevate ficatul, rinichii, os-tendon şi corneea la Târgu-Mureş.

Mai multe echipe de medici din Târgu-Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os-tendon şi cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi și Băncii de ţesut Colentina pentru os şi ţesut.

Prelevarea de organe de vineri este a opta din acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş