Recensământul populației și locuințelor aflat în derulare la nivel național se află în faza autor recenzării. În această perioadă chestionarele de recensământ se completează numai individual, de acasă, sau la centrele de autorecenzare asistată de pe raza localității de reședință.

Autoritățile atrag atenția că unele persoane pot încerca să profite de încrederea altor cetățeni și să se pretindă drept recenzori, cu scopuri dubioase. În prezent la Târgu Mureș se investighează o astfel de situație, spune coordonatorul recensământului, Gaspar Botond:

“Am primit sesizări la punctul de autorecenzare asistată, unde persoanele care au cerut ajutor au semnalat că ar fi persoane (sau o persoană) care au fost și s-au legitimat ca recenzori. Am solicitat organele abilitate să facă demersuri pentru a afla cât de reală este problema, de câte ori s-a întâmplat, dacă au legitimații, ce tip, de unde provin, însă nu am primit până acum un răspuns din partea lor.”

Autoritățile spun că până la mijlocul lunii mai recenzorii nu vor bate la ușile oamenilor, iar până atunci cetățenii trebuie să fie vigilenți și să anunțe orice caz de suspiciune.

Sursa: radiomures.ro / Foto: caracter informativ