Potrivit IPJ Mureș, la data de 19 martie, polițiștii Serviciului Rutier Mureș, alături de cei ai Serviciului Rutier Harghita, au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma activităților efectuate, polițiștii mureșeni au aplicat 208 sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.555, astfel:

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 120, pentru neutilizarea centurii de siguranță 39, pentru depășiri 3, folosirea telefonului mobil 5, pentru comportament agresiv una, alte abateri 40.

Au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care pentru viteză au fost reținute zece.

1 +70 km/h (permis reținut pentru 120 de zile) pentru depășiri au fost reținute 3 permise de conducere, pentru abateri unul și pentru comportament agresiv unul.

De asemenea, 10 certificate de înmatriculare au fost reținute.

Totodată, în cadrul acțiunii, pe strada Ana Ipătescu, din Sighișoara, polițiștii au depistat o autoutilitară înmatriculată în Sibiu, condusă de un bărbat, de 43 de ani.

S-a stabilit că acesta transporta 1,23 mc material lemnos fără a avea aviz de însoțire, fiind astfel sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

MS / Foto: caracter informativ