O femeie de 70 de ani din Apold a murit carbonizată, miercuri seara, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de foc. Vecinii au spart uşa curţii în încercarea de a o scoate dintre flăcări, însă nu s-au mai putut apropia de casa care ardea ca o torţă. Oamenii spun că femeia, care trăise în Germania, avea una dintre cele mai frumoase case din localitate. După moartea soţului, rămăsese singură.

Flăcările au izbucnit în jurul orei 19:00 şi au cuprins rapid locuinţa de 170 de metri pătraţi. Speriaţi, vecinii s-au adunat să vadă dacă femeia care locuia înăuntru a reuşit să iasă.Oamenii au sunat-o insistent la telefon, dar n-au primit niciun răspuns. Câţiva au încercat să intre în casă după ea.

Panicaţi, vecinii femeii au început să-şi stropească cu apă propriile case, de teamă ca flăcările să nu se extindă. În cele din urmă au sosit şi pompierii.

Ioan Popa, pompier: “Din interiorul casei am evacuat trei butelii de gaz. După ce am pătruns în locuinţă am găsit o victimă de sex feminin”.

Femeia murise carbonizată. Vecinii cred că totul a pornit de la o ţigară.

“O ţigară jos şi o luat foc. Nu mai putea ea să umble chiar aşa bine.”

Oamenii spun că femeia a locuit multă vreme în Germania, apoi s-a mutat în Apold, alături de soţul german. Aveau una dintre cele mai frumoase case din localitate. Femeia a rămas văduvă în urmă cu cinci ani şi de atunci locuia singură. Pompierii urmează să stabilească dacă incendiul a pornit, într-adevăr, de la o ţigară.

Sursa: observatornews.ro / Foto: captură video