A fost alertă într-un cartier din Târgu Mureș, când acoperișul unui imobil cu opt apartamente a luat foc. Din fericire nu au fost victime. Miercuri, în jurul orei 09.28, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș au fost solicitați să intervină la „incendiu casă în municipiul Târgu Mureș, strada Mărăști”.

Pompierii au evacuat o singură persoană, pentru că restul oamenilor au ieșit din locuințe până la sosirea echipajelor de intervenţie.

Alarma s-a dat după ce mai mulți locatari au observat flăcările care au cuprins acoperișul imobilului. Pompierii sosiți la fața locului au evacuat o singură persoană. Ceilalţi locatari ieşiseră deja din clădire.

Salvatorii au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare.

Gagyi Mihai, ISU Mureş: „Vorbim de o construcție cu două etaje opt apartamente și trei garaje. Incendiul se manifestă la acoperiș, inclusiv flăcările erau vizibile și pe exterior, și totodată incendiul se manifestă și în interiorul podului. Incendiul era de amploare, există pericolul de propagare la clădirile învecinate.”

Pompierii au acţionat contra cronometru, pentru a împiedica extinderea flăcărilor la casele din apropiere. La fața locului au sosit şi câteva echipaje de poliție. Agenţii au deschis un dosar penal, pentru a afla cu exactitate ce a declanşat incendiul. A ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 25 mp.

Aurica Sabău, purtător de cuvânt IPJ Mureş: „Poliţiştii au fost sesizați cu privire la faptul că la un imobil din Târgu Mureș are loc un incendiu. La fața locului s-au deplasat poliţişti și reprezentanți ISU, procedându-se la lichidarea incendiului. În cauză poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.”

Imobilul era încălzit de o centrală cu peleți, iar pompierii nu exclud că incendiul să fi fost cauzat de supraîncălzirea instalaţiei.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: ISU Mureș