Copiii orfani din Reghin au fost consultați gratuit. Mai mulți medici pediatri au transformat un salon al orfelinatului în cabinet medical. Fiecare copil a fost consultat amănunțit și a primit apoi și tratamentul necesar. Medicii recomandă pentru copii un consult medical temeinic măcar o dată pe an.

Cei 29 de copii de la „Casa Maria” din Reghin au fost vizitați de specialiștii unui centru medical din localitate în luna cadourilor. Cu toții au fost supuși unui screening amănunțit.
La finalul consultului, copiii au primit recomandări pentru problemele de care suferă.

Anamaria Farcaș, medic pediatru: „Orice patologie poate să-i afecteze mult mai sever decât pe un adult. Este bine să fie monitorizați, fiecare boală să fie tratată corespunzător. Măcar o dată pe an să se facă un control periodic. În perioada de iarnă, cea mai importantă este alimentația. Evitarea zonelor aglomerate, dar se recomandă, în funcție de ce ne rezervă vremea, aeroterapia, imunizarea corespunzătoare.”

Orfelinatul are un medic de familie, însă, la nevoie, copiii ajung la medici specialiști.

Dimitrie Gherman, preot: „Este pentru prima dată în acești ani când, pe parte medicală, cineva se gândește la acești copii ai noștri și este binevenită această acțiune.”

Activitatea face parte dintr-o campanie dedicată sănătății copiilor din centre, care va continua până la Crăciun.

Mihai Farcaș, manager general Centrul Medical Galenus: „Ne deplasăm la centrele din județ cu care reușim să intrăm în contact și unde identificăm această nevoie”.

Copiii de la casa de tip familial din Reghin beneficiază nu numai de îngrijire, ci și de educație și susținere pentru integrarea socială.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: Facebook Centrul Medical Galenus