„O bicicletă – un pas înainte pentru copiii din comunitățile rurale defavorizate din județul Mureș” este campania inițiată la finalul lunii septembrie a acestui an de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, prin Sectorul Social-Misionar, Structura Social-filantropică pentru județul Mureș și Departamentul de tineret și Biroul de cateheză – Structura de misiune și tineret pentru județul Mureș, în colaborare cu Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia – filiala Târgu Mureș. Această campanie are ca scop sprijinirea copiii din zonele defavorizate ale județului Mureș, prin oferirea de biciclete, pe care să le utilizeze ca mijloc de deplasare până la școală.

Beneficiarii acțiunii au fost copiii din parohia Gănești, parohia Idiciu, parohia Târnăveni III, parohia Moșuni cu filia Veța, parohia Berghia cu filia Țiptelnic și parohia Sângeru de pădure cu filia Ernei.

Astfel marți, 16 noiembrie, a avut loc distribuirea bicicletelor colectate până în prezent pentru 50 de copii din nouă parohii și filii din protopopiatele Târnăveni și Târgu-Mureș, informează Arhiepiscopia Alba Iulia.

„Campania „O bicicletă – un pas înainte pentru copiii din comunitățile rurale defavorizate din județul Mureș” va continua până când vom reuși să acoperim nevoile unui număr cât mai mare de elevi de a avea un drum spre școală mai accesibil”, a precizat Pr. Silviu Jimborean, Inspector pentru misiune și tineret pentru județul Mureș.

Sursa: reintregirea.ro