Israelul suspendă toate zborurile internaţionale pentru a preveni sosirea persoanelor infectate cu noile variante ale coronavirusului. Măsura este valabilă 7 zile. Între timp, serul anti-Covid se administrează și tinerilor, în noua etapă a vaccinării. Peste 1 milion de persoane din Israel au primit ambele doze de vaccin anti-COVID.

Decizia de a interzice zborurile de pasageri a fost anunțată de premierul Netanyahu după o ședință a guvernului.

Astfel, Aeroportul Ben Gurion va fi închis aproape complet în contextul temerilor legate de răspândirea noii variante a coronavirusului. Aeronavelor străine li se interzice intrarea în spațiul israelian sau aterizarea pe aeroport.

Restricțiile vizează și plecările din țară. Excepție vor face avioanele de marfă și cele pentru situații de urgență.

„Vrem să ne asigurăm că impactul noii tulpini , dacă există la noi, va fi redus”, a declarat premierului Israelului, care a anunțat accelerarea campaniei de vaccinare.

De la începutul pandemiei, granițele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetățenii străini. Intrarea în țară a fost permisă doar celor care dețin pașapoarte isareliene, cu obligația de a intra în carantină.

Israelul conduce detașat în cursa mondială pentru vaccinarea populației. La ser au acces toate persoanele peste 40 de ani. Premierul Netanyahu a anunțat extinderea campaniei pentru adolescenții cu vârste între 16 și 18 ani.

Israelul a reușit să vaccineze, cel puțin cu prima doză Pfizer Biontech, un sfert din populația de 9 milioane. Toți israelienii care au primit cele două doze necesare imunizării se vor putea înregistra online pentru a primi un așa numit pașaport verde. Acesta exclude carantina la revenirea în țară.

MS / Foto: caracter informativ