Cehia relaxează regulile de carantină, în pofida creşterii numărului de infectări cu coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de dpa. Cei care au fost în contact cu o persoană infectată, dar nu prezintă simptome, nu vor mai trebui să intre automat în carantină dacă ambele persoane au purtat mască, a subliniat ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech.

Contacţii asimptomatici vor trebui doar să-şi monitorizeze starea de sănătate.

Nici persoanele care au fost infectate cu coronavirus în precedentele 90 de zile nu mai trebuie să intre în carantină, dat fiind că au dezvoltat imunitate, a adăugat ministrul Sănătății.

Cehia se confruntă recent cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, după ce în primele luni reuşise să ţină sub control epidemia.

Rata de reproducere R0 a coronavirusului “nu a fost cu siguranţă peste 2”, dar a fost “ridicată”, a admis ministrul. Potrivit lui, spitalele au în prezent capacitatea de a trata pacienţii cu coronavirus. Până luni, Cehia raportase în total 36.200 de infectări cu coronavirus şi 456 de decese. Acum sunt 14.400 de cazuri active.

MS / Foto: caracter informativ