Criza COVID/19 a schimbat prioritățile și modul de abordare a problematicii medicale pentru români. Statisticile din ultimele luni de zile arată că românii apelează cu încredere la sistemul de consultații prin telemedicină și își doresc să reducă vizitele la zeci de specialități sau la camera de gardă. Pe piață abonamentelor medicale a apărut un nou concept: Concierge Medical.

Acest abonament dă acces pacientului la un medic de familie ideal, personal, care are o relație apropiată cu pacientul lui, care își cunoaște foarte bine pacientul, istoricul medical al acestuia și care este disponibil atunci când pacientul are o problemă medicală. Cu toții știm că atunci când ne doare ceva, vrem să avem acces la medic imediat, nu peste două săptămâni. Acest medic este un bun diagnostician, este un medic care rezolvă problema medicală, nu este un medic care trimite spre alți medici din sistem. În felul acesta se reduce foarte mult numărul de vizite inutile și se asigură eficiență în rezolvarea problemei.

Abonamentul este 10 euro pe lună și acoperă toată zona de consultații la acest medic dedicat, care poate fi apelat ori de câte ori este nevoie, fie că este vorba despre consultații, sfaturi în online sau o consultație fizică.

MS / Foto: caracter informativ