Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au reţinut pentru 24 de ore, la data de 07 iulie a.c., un bărbat, cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier.

La data de 02 iulie a.c., în jurul orei 07.30, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au oprit în trafic, pe DC 3, pe raza comunei Aluniş, un autoturism, condus de un bărbat, de 55 de ani, din aceeaşi comună.

În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta figurează ca având permisul de conducere suspendat, pentru o altă abatere la regimul rutier.

Totodată, având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, iar la solicitarea organelor de poliţie a refuzat testarea cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la unitatea spitalicească, unde s-a conformat recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeaşi dată, în jurul orei 20.30, pe DJ 154 A, pe raza comunei Aluniş, un alt echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a oprit în trafic, un autoturism al cărui conducător auto era acelaşi bărbat, de 55 de ani, din comuna Aluniş.

Şi de această dată, bărbatul se afla într-o stare vizibilă de ebrietate, refuzând testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care acesta a fost condus la unitatea spitalicească, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât în urma verificărilor s-a stabilit faptul că în ambele cazuri conducătorul auto s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în baza probatoriului administrat, la data de 07 iulie a.c., faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

IPJ Mureș / Foto: caracter info