Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei minivacanţe ocazionate de sărbătorirea zilei de 1 iunie, activităţi pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 29 mai – 1 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor,  de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, dar şi intervenţie rapidă au efectuat 19 acţiuni specifice muncii de poliţie.

În urma activităților, au fost constatate 46 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare şi la regimul circulaţiei sau de altă natură).

Poliţiştii au prins în flagrant 6 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care una a fost reţinută şi una arestată. Au fost depistate 2 persoane urmărite. 

De asemenea, au fost aplicate 706 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 324.355 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 585 de lei.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au reţinut 68 de permise de conducere şi au retras 23 certificate de înmatriculare.

IPJ Mureș / Foto: caracter info