Ne aflăm la finalul a două luni de stare de urgență, 60 de zile de când mureșenii nu au avut voie să folosească puținele parcuri existente, pe lângă alte zeci de restricții. Acum, intrăm în stare de alertă și se întrevăd câteva posibilități de relaxare a măsurilor restrictive impuse de GCS, printre care și cea de folosire a parcurilor.

Deși, teoretic, în următoarele zile populația ar avea voie din nou să le folosească – dacă vestitul GCS nu vine cu altă măsură de interzicere -, la Tîrgu Mureș, cele care au scăpat de transformarea în parcări pavate, sunt lăsate în paragină, mai bine spus la voia naturii. Parcă toți angajații de la Direcția Spații Verzi din primăria Tîrgu Mureș, în frunte cu șeful Mihai Sava… pensionarul tânăr provenit de la “Politie (2:15)”, ar fi “lucrat de acasă” în tot acest timp.

Nu și în viziunea indivizilor de la conducerea primăriei care, cu mult tupeu, folosind una dintre trompetele de la comunicare (vezi foto), o droaie plătiți lunar cu sume imense, mult peste o mie de euro fiecare, ne anunță că “municipalitatea este pregătită pentru redeschiderea parcurilor în cazul în care cadrul legal o va permite“, spune trompeta într-o declarație pentru radiomures.ro

Pentru a demonstra noua minciună lansată de ei, am făcut doar câteva poze, într-un singur parc, cu băncile “pregătite” pentru târgumureșeni, dar vă asigurăm că situația este general valabilă.

MS / Foto: colaj