Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care s-a adresat populației, după două luni de stare de urgență, instaurată în 16 martie 2020.

Sinteza declarațiilor susținute de președintele României, Klaus Iohannis:

  • Suntem la finalul a două luni dificile, în care majoritatea ați respectat cu strictețe restricțiile, ați stat în case, v-ați schimbat cu totul întreaga viață. Printr-un efort național am reușit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei. Dragi români, sunteți eroi, vă mulțumesc.
  • La finalul stării de urgență, avem 16.247 de cazuri de coronavirus, cu 245 cazuri noi, ceea ce arată trend în ușoară scădere. Au fosut 9.053 de cazuri vindecate, 225 de pacienți sunt la ATI. Pe toată durata stării de urgență nu s-au înregistrat depășiri de capacitate la ATI.
  • Azi, Comitetul Național pentru Situații de Alertă declară starea de alertă și va lua toate măsurile. Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții, avem cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele 3 zile să păstrăm toate regulile necesare.
  • Dacă va exista un nou val de îmbolnăviri, NU voi ezita să declar din nou stare de urgență.
Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Privesc.Eu pe Joi, 14 mai 2020