Un bărbat de 42 de ani, din judeţul Mureş, a fost reţinut pentru 24 de ore, de poliţiştii mureşeni, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uz de armă fără drept, contrabandă calificată şi braconaj. O armă letală, muniţia aferentă acesteia şi un autovehicul au fost ridicate în vederea confiscării. în urma efectuării a 2 percheziţii domiciliare.

La data de 03 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe raza unui fond cinegetic, un autovehicul de teren, al cărui şofer, de 42 de ani, din comuna Acăţari, deţinea o armă letală cu ţeavă lungă, semiautomată cu glonţ şi percuţia pe ramă.

În urma efectuării controlului armei, poliţiştii au identificat 2 cartuşe de cal. 22 L.R. În continuarea cercetărilor, cu sprijinul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş, la data de 04 mai a.c., au fost puse în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza comunei Acăţari, la locuinţa, respectiv cabana persoanei cercetate.

În urma percheziţiilor, 8 cartuşe letale de calibru 5,6×16 mm, corespunzătoare armei deţinute de suspect şi un trofeu de căprior au fost confiscate.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că arma a fost procurată în luna august 2019, din Ungaria, cu scopul de a comite fapte de braconaj.

Arma, muniţia aferentă şi autovehiculul în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.

Suspectul este cercetat, în stare de reţinere, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, contrabandă calificată şi uz de armă fără drept.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

IPJ Mureș / Foto: caracter info