Ca în fiecare an, primăria Tîrgu Mureș începe un fel de toaletări executate fie la coronamentul arborilor, fie la baza lor, ambele prin tăieri radicale. Anul acesta, simțind parcă niscaiva zburătoare, din ordinul Diptera, pe căciuli, au ieșit public cu câteva explicații și mai ales indicații, venite din partea unor “experți”.

Prima indicație spune că toaletările se vor face “doar cu avizul specialiștilor silvici”, probabil încercând să motiveze astfel gesturile “expertului” din imagine, denumit generic Maior Claudiu, de genul “mâna întinsă care nu spune o minciună…”.

Cum ipocrizia se pare că nu are limite în rândul acestor indivizi, un mizerabil de purtător de cuvânt, plătit lunar cu aproximativ 2.000 de euro (nu știm suma exactă, deoarece nu și-a postat din 2018 declarația de avere, deși legea îl obligă să o facă), a declarat pentru radiomures.ro că “dacă cei interesați de situația copacilor vor să vadă evoluția lor, le recomand să fotografieze copacii imediat după toaletare și apoi să-i fotografieze când au coronamentul înverzit, să vadă că, într-adevăr, aceste toaletări își au rostul.”

Îi transmitem individului că nu este nevoie să așteptăm evoluția arborilor după așa numitele toaletări, doar le-am vazut bine în ultimii 20 de ani de când distrug tot ce e verde în oraș și nu numai. Hai să îi reamintim prin câteva imagini…

Dacă nu am fost destul de expliciți pentru capacitatea lui de înțelegere, îi reamintim și de ceea ce a fost cândva un spațiu verde pe care tot ei l-au transformat în parcare cu bănci…

‼️Haloo, șăf Matiș, nu le vezi nici săptămâna asta⁉️Zonă de promenadă sau parcare ilegală… https://bit.ly/2OjqQTH

Publicată de Mures Stiri pe Sâmbătă, 1 februarie 2020

MS / Foto: colaj