În perioada 12-16 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au desfăşurat o acțiune pe linie silvică și au efectuat verificări cu privire la o cantitate de material lemnos despre care existau indicii că este deținută fără proveniență legală.

În urma activităților desfășurate, poliţiştii au identificat 116,29 mc. lemn pentru foc, din specia molid în rampa primară a unui parchet de exploatare de pe raza localităţii Ibăneşti, unde o societate comercială, al cărei obiect de activitate îl constituie comercializarea, prelucrarea şi exploatarea materialului lemnos, a efectuat lucrări de exploatare ce prevedeau un volum total de 1.831 mc.

Totodată, în urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit că din totalul volumului ce putea fi exploatat, până la data de 12 aprilie a.c. societatea comercială în cauză exploatase 1.816 mc material lemnos, iar pentru diferenţa de 101,29 mc nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Prin urmare, societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos identificat, în valoare de 20.259 de lei, a fost confiscat şi a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fâncel.

IPJ Mures