Probabil cea mai incurcata intersectie…

Despre sensul giratoriu din zona “Cocosul de Aur” din Tirgu Mures, modificat de “specialistii” din primaria Tirgu Mures de nenumarate ori, s-a tot vorbit si dezbatut, dar problema fluidizarii traficului a ramas nerezolvata.

Trecem peste ironia facuta – ultima forma data sensului este probabil unica in lume si nu ne-am putut abtine sa nu facem haz de necaz -, dar trebuie sa luam in calcul ca urmeaza demararea lucrarilor de reabilitare a Podului Mures, fapt ce va ingreuna si mai mult circulatia in zona.

O solutie viabila pare a fi propunerea internautului Kodok Marton, a carui idee, exemplificata in imaginea de mai jos, este menita sa ajute orientarea soferilor intrati in “buclele sensului giratoriu” atipic.

“Greseala ce se face la configurari este ca insula dintre benzi nu are dimensiunea corecta (marcata cu sageti). Din aceasta cauza practic nu apuci sa deduci cine circula in rond si pe care artera vrea sa iasa. Asa ca te bagi inainte, vezi ca este foarte aproape de tine si ai perceptia ca iese, dar de fapt isi continua drumul si tu nu mai poti sa demarezi in rond si chiar apuci sa-l blochezi. Poate ar trebui gandit sa configuram insulele mai mari, cele marcate cu sageti. Ce parere aveti?“, scrie Kodok Marton.

Suntem ingrijorati deoarece nu putem avea mari asteptari de la “specialistii” din primarie, daca luam in calcul sensul giratoriu de la intrarea in cartierul Unirii, la care au lucrat aproape un an, sau daca ne uitam la ultimele modificari de trafic din zona P-ta Republicii, unde in loc de fluidizare traficul a fost dat complet peste cap, ba mai mult si pune in pericol siguranta soferilor avand in vedere schimbarile facute peste noapte fara remedierea celor dinainte cu o zi.

Ne gandim ca poate multi dintre dvs puteti ajuta cu sfaturi pe care “specialistii” sa le poata lua in considerare, avand in vedere ca tot se bazeaza doar pe gandirea proprie si nu pe achizitia unui soft profesional care sa genereze estimari de trafic inainte sa faca o serie de modificari dupa ureche, toate testate pe cheltuiala, nervii si siguranta soferilor.

MS / Foto: Kodok Marton / Nelu Bucur‎ – Esti din Targu Mures daca…