Probabil că îl cunoști și tu pe chitarist…

Poate l-ai ascultat cântând cu sufletul pe scenă, la bassul lui preferat, în trupele Amberskin, Moonfellas și cu Gențiana Ganea. Și de fiecare dată, te-ai bucurat și tu alături de el, de pasiunea și bucuria pe care le punea în fiecare acord. A invatat singur chitara pe când avea doar 14 ani, spune că ritmul ei îi curge prin vene și ochii albaștri îi râd cu poftă de fiecare dată când cântă.

Emil e un tânăr frumos, talentat, pasionat de muzica lui și darnic. Până într-atât de pasionat, încât și cele 6 cicluri de chimioterapie intensivă prin care a trecut până acum, le-a făcut în felul lui, cu acordurile de chitară ale lui ”Andri Popa” sau “I’m not the only one” pe holurile sectiei de Oncologie Tirgu-Mures.

Da, Emil suferă de cancer…

Mai exact, o tumoare rară retroperitoneală gigant. O nesuferită de 20 x 18 x 16 cm. care a pus pe pauză, la 26 de ani, viața și visele prietenului nostru, oferindu-i în schimb dureri îngrozitoare pe care analgezicele nu le mai puteau ameliora, săptămâni intregi.
Cu toate acestea, când prietenii s-au oferit să îl sprijine cu un concert de susținere în Decembrie 2017, a fost de acord cu o singură condiție: să cânte și el alături de ei. Așa simțea el că trebuia să se implice pentru oamenii care doreau să îl ajute. Și nu s-a oprit aici, ci a cântat și la evenimente caritabile, așa cum a mai facut de multe ori pentru semeni și cauze care aveau nevoie de sprijin.

Desi ”Tumi”, așa cum a botezat-o Emil, s-a mișcorat considerabil în urma chimioterapiei, ea invadează aorta și a atins ficatul. Exista șansa de a efectua un tratament specializat pe baza unor teste genetice, urmate de chimioperfuzie și hipertermie la o clinica din Germania, tratament care îl va pregăti pe prietenul nostru, fratele meu pentru operație.
Din păcate, nici un plan la 26 de ani nu te pregătește pentru un astfel de fond de urgențe medicale.

Pentru acest tratament și pentru operație, avem nevoie sa strângem 43.500 de Euro, pentru ca Emil să poată avea o șansă în plus. Până acum avem suma de 5.000 Euro.
Dacă vrei să îl susții și tu pe Emil să își reia planurile tinereții, să îi ajute în continuare pe semenii lui și să te bucure în continuare în concerte alături de trupele sale, fără gândul la cancer, te invităm să donezi în contul de mai jos:

RON: RO26BTRLRONCRT0319681701
EUR: RO73BTRLEURCRT0319681701
Banca Transilvania. Swift: BTRLRO22
Titular cont: Emil Baier
PayPal.Me/EmilBaier

 

Sursa: Veronica Baier / Foto: colaj