Cu sau fara aportul padurarilor…

Directorul comercial al Direcţiei Silvice Mureş, Florin Petra, a declarat marţi, în cadrul Colegiului Prefectural Mureş, că tăierile ilegale de pădure au crescut îngrijorător în ultimul an, înregistrându-se o creştere cu 120% faţă de anul trecut.

“Pe lângă lemnul confiscat, s-au constatat şi tăieri ilegale, într-un volum destul de important faţă de anii trecuţi, de 4.976 de metri cubi. De două ori pe an, noi efectuăm inspecţii în cantoanele silvice şi aici s-a constatat un volum lipsă de masă lemnoasă de 2.082 metri cubi, în valoare de 614.258 lei, situaţie în care se atrage răspunderea personalului silvic. Acesta este un volum care ne îngrijorează, fiind o creştere cu 120% faţă de anul trecut, şi reprezintă volum care nu a fost identificat sau nu a fost raportat de personalul silvic, a fost găsit la inspecţie”, a arătat Florin Petra.

Potrivit reprezentantului Direcţiei Silvice Mureş, este posibil ca aceste tăieri să nu fi fost declarate de personalul silvic, însă este la fel de plauzibilă este şi varianta că pădurarii nu au ştiut despre ele.

Florin Petra a precizat că un pădurar are de supravegheat, în medie, o suprafaţă de circa 900 de hectare, care poate depăşi 1.000 de hectare în zona de munte.

Sursa:agerpres.ro / Foto: obs.ro