La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2017, au fost efectuate 32 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă. Peste 45% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 28 de evenimente, din care un incident periculos. Au fost avizate 18 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de angajatori.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 12 angajatori, constatându-se 19 neconformități în domeniul SSM. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 14 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 40.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancționați cu amenzi sunt: activități de protecție și pază, activități generale de curățenie a clădirilor, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au participat la 6 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanții DSP Mureș.

jrs. Mureșan Andrei, Inspector șef ITM Mureș / Foto: colaj