La data de 10 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Mureş au desfăşurat două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de furturi din locuinţe.

În fapt, doi tineri, de 23 şi 27 de ani, ambii domiciliaţi în municipiul Tg. Mureş, ar fi sustras, în data de 16 august a.c. şi 2 septembrie a.c., mai multe bunuri electronice şi electrocasnice (televizoare, laptopuri, jocuri Play Station), din două locuinţe situate în municipiul Tg. Mureş.

Prejudiciul cauzat cu ocazia comiterii faptei fiind de aproximativ 6000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate bunuri susceptibile a fi provenite din comiterea activităţilor infracţionale, precum și alte bunuri a căror proveniență nu a putut fi dovedită de către deținători şi cu privire la care poliţiştii continuă cercetările, respectiv 1 videoproiector, 1 aparat DVD, 1 joc Play Station, 1 laptop şi altele.

Au fost emise mandate de aducere față de două persoane, care au fost conduse la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele tânărului, de 23 de ani, a fost emis un mandat de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş să dispună în continuare.

Față de tânărul de 27 de ani este continuată urmărirea penală, întrucât acesta se află în Penitenciarul Tg. Mureș, arestat în altă cauză.

Cercetările vor fi continuate de către polițişti în vederea probării întregii activități infracţionale.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul specialiştilor criminalişti din cadrul I.P.J. Mureş precum şi al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş.

IPJ Mures / Foto: colaj