În perioada 2-6 octombrie 2017, Poliţia Română organizează la nivel naţional a XIII a ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, al cărei scop este transmiterea către populaţie a unor mesaje anti-victimale şi anti-infracţionale, dar mai ales sublinierea importanţei activităţii preventive a Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri şi mai ales cu cetăţenii.

Fiecare zi a săptămânii este dedicată unei teme, respectiv prevenirea victimizării minorilor, prevenire delincvenţei juvenile, prevenirea furturilor, a violenţei în familie, precum şi siguranţa rutieră. Şi în acest an, intenţionăm organizarea de diverse manifestări în care să implicăm în special copiii şi tinerii: concursuri, jocuri interactive, activităţi stradale, întâlniri cu grupuri ţintă.  În ziua dedicată siguranţei copiilor, respectiv marţi, 3 octombrie, precum şi în ziua de joi, în care vom viza violenţa în familie, vă adresăm invitaţia de a vă implica alături de poliţie în sensibilizarea comunităţii în ceea priveşte victimizarea copiilor şi violenţa intrafamilială în special.

Mai concret, dacă apreciaţi oportun, vă adresăm rugămintea de a stimula copiii să confecţioneze diferite obiecte (ex: semne de carte, broşe, magneţi de frigider sau orice altceva, poate doar o scrisoare, felicitare ş.a.), cu un mesaj împotriva violenţei şi a victimizării copiilor, un mesaj pozitiv de preferinţă, pe care, însoţiţi de un poliţist (în măsura posibilităţilor) să le ofere cetăţenilor din zona grădiniţei lor, în zilele dedicate acestor teme sau în orice altă zi a săptămânii. Invitaţia este valabilă şi pentru abordarea subiectului siguranţei rutiere (ziua de vineri, 6 octombrie), când poate fi abordată cu copiii această temă, atât prin discuţii, cât şi prin desene sau orice alte mijloace consideraţi utile. 

În plus, în măsura posibilităţilor, marţi, 3 octombrie, în intervalul orar 12,00-15.00, puteţi aduce copiii la o activitate la Ceasul Floral din Tg-Mureş, unde vor avea posibilitatea să cunoască mai îndeaproape poliţiştii şi autospecialele sau să participe la activităţi interactive. Toate activităţile de la care vom primi informaţii şi fotografii vor fi prezentate pe pagina Muresenilor Siguranta.