Situatia este asemanatoare  cu cea din Tirgu Mures, toti niste nesimtiti. Cum este posibil sa organizezi, in 2017, in orase, concerte in care bubuie boxele pana dimineata! Chiar nu se gandesc ca exista copilasi, batrani si oameni bolnavi care nu se pot odihni? Cat poate sa fie de frustrant pentru acestia, sa le plateasca taxe, iar ei sa-si bata joc in asemenea hal?

Zeci de persoane au făcut reclamaţii la Primăria Cluj-Napoca, în primele două zile ale festivalului Untold, împotriva nivelului ridicat de zgomot pe care concertele îl determină în oraş, conform municipalităţii.

Cele mai afectate sunt două cartiere care se află în proximitatea arealului de 230.000 de metri pătraţi în care se desfăşoară festivalul şi care cuprinde zona Parcului Central, a stadionului Cluj Arena şi a Sălii Polivalente. În aceste arii organizatorii Untold au montat zece scene.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, la numărul primarului şi la dispeceratul Poliţiei Locale au fost înregistrate zeci de reclamaţii în primele două zile ale evenimentului muzical.

Persoanele au reclamat nivelul crescut de zgomot, mai ales pe timpul nopţii, când au loc concertele, care ţin până la 5,00-6,00 dimineaţa.

De asemenea, unele persoane s-au plâns de faptul că în toiul nopţii au fost trezite de bubuituri provenite de la focurile de artificii, în ambele zile de festival.

O parte dintre locuitorii oraşului aleg şi metode neoficiale pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de organizarea festivalului în central oraşului, pe diferite site-uri sau pe facebook.

“Nu mi se pare corect ca un întreg oraş să nu se poată odihni timp de patru nopţi din cauza ‘muzicii’ date la maxim la festivalul Untold. Pentru mine este simplu: pe durata ‘festivalului’ plec din Cluj-Napoca, dar ce fac bolnavii internaţi în spitalele şi clinicile din oraş?”, spune un cetăţean, pe un astfel de site.

Au existat nemultumiri si in randul participantilor…

Sursa:agerpres.ro / Foto: untold event