Aceasta bataie de joc vine dupa alt stres prin care au fost nevoiti sa treaca absolventii in urma cu cateva saptamani cand – Aproape 5000 de elevi absolventi nu se pot inscrie la liceu!  – MS

Nicio instituţie de învţământ din judeţul Mureş nu poate elibera diplome întrucât nu există ştampile valabile, cu noua titulatură a ministerului, respectiv Ministerul Educaţiei Naţionale. Această situaţie a creat probleme celor care doreau să se înscrie pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care sunt facultăţi care au finalizat deja înscrierile luni sau marţi.

Absolvenţii claselor a XII-a spun că au ajuns în pragul disperării, făcând zilnic naveta de la şcoală la Inspectorat pentru a ridica diploma de absolvire cu care să se înscrie la facultate.

Unele şcoli au eliberat nişte adeverinţe pe baza cărora elevii să poată fi înscrişi la facultate. Dar şi aceste adeverinţe sunt ilegale pentru că ştamplia are vechea denumire a Ministerului Educaţiei.

‘Şi, dacă în ţară, poate facultăţile mai închid ochii, pentru a-mi înscrie fiica la o universitate din străinătate nu pot merge cu falsuri”, a declarat pentru News.ro, tatăl unei absolvente.

Potrivit părintelui, Mureş este singurul judeţ în care absolvenţii se confruntă cu această problemă.

Contactat telefonic de News.ro, inspectorul general şcolar, Ioan Macarie, aflat în funcţie din 10 aprilie anul acesta, a declarat că au fost făcute toate diligenţele pentru obţinerea noilor ştampile, dar fără succes.

“Da, este adevărat ce reclamă părinţii şi elevii. Nu avem ştamplile valabile. Sunt facultăţi care au încheiat înscrierile de luni sau de marţi. Inspectoratul Şcolar Mureş a depus documentele la Monetăria Statului încă din luna martie”, a mai spus Macarie.

Sursa:news.ro