Va redam mai jos pozitia jurnalistului amendat de politia Mures pentru cuvinte “jignitoare” la adresa consilierului Claudiu Maior din primaria Tirgu Mures si pozitia acestuia fata de acest “demers” abuziv:

“Maior crede că ține figura cu tracasarea martorului! Până când cei de la DNA vor citi și ei ceea ce consider că e denunțul calomnios la poliție și influențarea declarațiilor unui martor DNA am onoarea să vă informez că Maior  mi-a făcut plângere pentru …șantaj care nu există, așa cum chiar recunoaște insul, după ce a trântit la dosar sute de pagini de pe blog care au stat la baza unor sesizări penale, acte de urmărire DNA, sesizări CNCD și Consiliul concurenței, concursuri cu premii, comunicate DNA și poliție, cu poze cu capace de stradă sau indicatoare (sic!) sau cu licitații și a clamat că după toate alea persoana lui fizică e oprimată și vizată! Nu-i nimic, stresul cu procesul din Harghita care mă are tot cu onoare martor DNA merge înainte. Mai mult, poate îl învață careva pe individ că nu se poate erija în apărătorul partidului, găștii sau ai penalilor din primărie, pentru că nu ține nici la votanții din Valea Rece ! Așteptăm răspunsul DNA pentru hărțuire martor, am făcut deja sesizare cu denunț calomnios și influențarea mărturiilor la sediul poliției și contest procesul verbal, iar instituțiile cu libertate de opinie sau de monitorizare a presei vor fi și ele informate”, spune pe blogul sau, jurnalistul Florentin Deac.  

PS – Speram ca si restul presei locale sa ia atitudine prin publicarea de materiale venite in sprijinul jurnalistului amendat.

MS