In aceasta dimineata, sub “stricta supraveghere” a PLM, s-au apucat sa mai macelareasca un copac de pe Bulevardul Cetatii din Tirgu Mures. Nu stim sa fi fost vreo furtuna azi-noapte, care sa puna in regim de urgenta taierea acestuia si cum nu a fost anuntata pe nici o cale de comunicare aceasta interventie, banuim ca nu vor avea tupeul sa ne spuna iar ca “punea in pericol” siguranta trecatorilor. Oricum, a trecatorilor mai putin, deoarece au transformat toata zona in parcare pentru masini si mult, foarte mult, pavaj gri!

Chiar nu intelegem de ce executivul primariei Tirgu Mures, reprezentat de Claudiu Maior si Dorin Florea, sunt atat de ingroziti de spatiul verde din oras!

Noi am atras atentia de multe ori referitor la taierea copacilor si distrugerea singurului parc pentru copii din zona Centrala (aici,aici,aici). Mai mult decat atat, au intervenit specialisti care au concluzionat ca nu exista necesitatea imediata de taiere a copacilor seculari – aici.

Singura explicatie plauzibila care mai ramane este faptul ca poate nu le incapea vreo scena sau greutatea ornamentelor de Craciun era prea mare pentru copac sau pur si simplu le incurca “strategia de dezvoltare”… a parcarilor! 🙁

Pozele sunt realizate azi, 23 mai 2017 – ora 7:47…

Update: Foto pagina Catalin Heghes

MS