De dimineata, incepand cu ora 6:42, aproape tot centrul municipiului Tirgu Mures a ramas fara curent.

Echipele de la Electrica lucreaza de mai bine se trei ore pentru remedirea situatiei, dar nu au oferit ora exacta pentru remedierea situatiei.

Mai multe firme private, dar si consumatori casnici, care isi au sediul in zona centrala, nu isi pot desfasura activitatea in conditii normale. Cele mai afectate sunt bancile, acestea neputand realiza aproape nici o tranzactie.

Cauza cea mai plauzibila pentru aceasta defectiune este, probabil, un scurtcircuit survenit la ornamentele de Craciun care se afla inca instalate pe stalpi si copaci, desi ne aflam in luna mai! Vezi acest material.

La ora publicarii acestei stiri, problema este inca nerezolvata, curentul electric fiind restabilit doar partial.

Update agerpres.ro: O pană de curent electric survenită luni dimineaţa, în jurul orei 7,00, a perturbat traficul rutier din Târgu Mureş şi a paralizat activitatea firmelor şi instituţiilor publice din mai multe cartiere din municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Cosmin Blaga, a declarat pentru AGERPRES că pana de curent a afectat zona centrală a municipiului, strada Mihai Viteazul, parţial Cartierul Tudor Vladimirescu şi Cartierul 1848, însă nici municipalităţii nu i-a fost comunicată cauza exactă.

Surse din cadrul Electrica au precizat că, înaintea incidentului, în zona Cartierului 1848 se lucra la înlocuirea unui transformator de 110 kV.

Biroul de Relaţii Publice din cadrul Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Mureş nu a comentat incidentul şi nu a oferit niciun fel de explicaţie.

În jurul orei 8,30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a anunţat un incendiu la un transformator de curent electric şi cabluri subterane de transport a curentului electric, în zona centrală a municipiului, pe strada Bartok Bela.