Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Andrei Baciu a anunţat ieri că va fi rezolvată criza la casele de asigurări de sănătate. Acesta a precizat că cerinţele angajaţilor, care protestează de peste o săptămână, vor fi rezolvate după ce Parlamentul va vota un proiect de lege care prevede și creşteri de salarii.

„Am prezentat solicitările sindicatului care reprezintă angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a caselor judeţene, cu care am avut un dialog permanent, în încercarea de a identifica soluţii şi de a rezolva această situaţie cât se poate de serioasă. Ca urmare a analizei făcute, s-a luat o decizie de către conducerea PNL – aceea de a propune pe ordinea de zi, astăzi, şi de a se vota proiectul de lege care este revendicat de sindicatele din Casa Naţională şi din casele judeţene.

Chiar înainte de aceste declaraţii am discutat şi cu reprezentanţii sindicatelor şi practic, odată cu adoptarea acestui proiect de lege de către Parlamentul României, solicitările sindicaliştilor sunt rezolvate şi acţiunea de protest, din ceea ce mi-a fost comunicat, va fi întreruptă, astfel că activitatea va continua, criza fiind deblocată”, a explicat Andrei Baciu.

Foto: caracter informativ