Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat că se pregătește să organizeze o grevă de avertisment în data de 15 septembrie. Potrivit notificării transmise CFR SA, sindicaliștii vor înceta lucrul în intervalul orar 07:00-09:00. Decizia de a intra în grevă vine, spun sindicaliștii, în urma parcurgerii procedurii de conciliere a conflictullui colectiv de muncă declanșat la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, urmare căreia conflictul a rămas deschis.

”Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, cea mai mare şi mai reprezentativă organizaţie sindicală a ceferiştilor din România, afiliată la Blocul Naţional Sindical, anunţă public că în data de 15 septembrie 2023 va declanşa o grevă de avertisment care are scopul de a atrage atenţia asupra impasului în care s-a ajuns în ceea ce priveşte dialogul social dintre ceferişti şi stat”, au transmis sindicaliştii, într-un comunicat de presă.

Ceferiștii precizează că motivele pentru care au decis să organizeze greva de avertisment sunt: – Lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar. – Lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate. – Lipsa de investiţii în material rulant de calitate, modern. – Lipsa salariilor corecte la calea ferată, salarii motivante care să permită înlocuirea unor generaţii de ceferişti. – Probleme din ce în ce mai multe şi nerezolvate care au legătură cu Statutul personalului feroviar.

Foto: Fb Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane