Ieri a fost convocat în regim de urgență Consiliul local al municipiului, pentru a se stabili sumele în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

“Din cauza faptului că până la această dată ADI Ecolect Mureș și Consiliul Județean Mureș nu au aprobat Regulamentul de stabilire a taxelor de salubrizare, respectiv a taxelor pentru utilizatorii casnici și noncasnici, am convocat în regim de urgență Consiliul local pentru a avea sumele în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Astfel, taxele de salubrizare vor rămâne la nivelul acestui an”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Astfel, taxa specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici va fi anul viitor de 14,93 lei/ persoană/ lună. În ceea ce privește utilizatorii noncasnici, aceștia vor avea de achitat o taxă de salubrizare de 592,07 lei/ tonă.

Pentru plata anticipată a taxei speciale de salubrizare, pe întreg anul 2023, până la data de 31 martie, persoanelor fizice li se acordă o bonificație de 10%.

În situația în care vor apărea modificări sau completări asupra actelor normative din partea ADI Ecolect, respectiv a Consiliului Județean Mureș, Municipiul Târgu Mureș are obligația de a emite noi documente actualizate cu privire la taxele de salubrizare.

Foto: caracter informativ