Un incendiu puternic a avut loc ieri dimineaţă în Târgu Mureş. Focul a izbucnit la un atelier de tâmplărie şi s-a propagat la două case din apropiere.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș și Reghin au intervenit în jurul orei 5.42.

Într-una dintre clădiri, funcţiona şi un laborator de analize medicale. La sosirea echipelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, cu flăcări de câţiva metri.

Într-una dintre cele două case cuprinse de flăcări locuia un bărbat imobilizat în scaun cu rotile.

Vecinii l-au auzit când ţipa după ajutor şi au reuşit să-l scoată la timp din casa care ardea. Tot ei au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor.

Din primele informaţii se pare că incendiul ar fi izbucnit de la atelierul de tâmplărie, în urma unui scurtcircuit.

“Au fost evacuate și două persoane dintre care o persoană de sex masculin imobilizată în scaun cu rotile împreună cu soția lui. Ambii peste 65 de ani. Incendiul s-a propagat și la o casă de locuit cu etaj iar la parterul acelei case de locuit își desfășoară activitatea și un laborator de analize medicale și exista pericolul propagării incendiului și la o clinică de analize medicale care era lipită de aceste construcții”, a declarat Mihai Gaghy, comandant Detaşamentul de pompieri Târgu Mureş.

Sursa: antena3.ro / Foto: captură video; ISU Mureș