Victor Socaciu, cel care a încântat generații întregi cu muzica folk și chitara sa, a încetat din viață, ieri, la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de fosta sa soție, care, într-un mesaj, îl îmbărbatează pe fiul lor, care-i poartă numele cântarețului.

Brașovean de fel, Victor Socaciu și-a început cariera artistică la 17 ani, cu formația Zodiac. A cântat apoi alături Cenaclul Flacăra. La 21 de ani cucerea tineretul cântând alături de Cenaclul Flacăra. Victor Socaciu lasă moștenire aproape 20 de albume.

La 55 de ani ajungea deputat în Parlamentul României și, mai târziu, consul la Montreal.
Victor Socaciu a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2008-2012, fiind ales în circumscripţia electorală nr. 28 Mureş, din partea PSD.

Victor Socaciu lasă moștenire aproape 20 de albume.

Victor Socaciu s-a stins din viață la Spitalul Carol Davila din București, unde fusese internat de o lună. Artistul suferea de diabet, insuficiență renală și insuficiență cardiacă. În primăvară, făcuse și COVID și, după trei săptămâni de chin, învinsese boala.

Fosta sa soție i-a adus un omagiu artistului:

”Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume. Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea”, a scris Marina Almășan.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ