Ministrul Mediului a anunțat calendarul de funcționare al ediției de sărbători „Rabla pentru Electrocasnice”. Programul guvernamental are un buget de 34 de milioane de lei, iar înscrierile încep de azi.

“Lansăm o nouă sesiune pentru cei care vor să-și achiziționeze electrocasnice mai prietenoase cu mediul, care consumă mai puțin curent electric. Această sesiune va începe cu o perioadă de înscriere, care începe mâine, 19 noiembrie”, a declarat joi Tanczos Barna.

De azi, de la ora 10:00, persoanele fizice au la dispoziție șapte zile pentru a se înscrie în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică. Toți cei interesați pot participa în program, în oricare dintre etape.

“După înscriere vom avea trei sesiuni. Următoarea etapă, cea rezervată pentru televizoare, laptopuri și tablete începe pe 3 decembrie, iar ultima, pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare pe 10 decembrie. Pentru această etapă am introdus o condiție mult mai riguroasă – voucherele sunt nominale, netransmisibile, să eliminăm traficul, vânzarea acestora după rezervare”, a precizat ministrul Mediului.

Pentru mașinile de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere, televizoare și uscătoare de rufe se oferă vouchere în valoare de 400 de lei, pentru aspiratoare voucherele sunt de 200 de lei, pentru laptopuri – 500 de lei, iar pentru tablete se acordă vouchere de 300 de lei.

MS / Foto: caracter informativ