Un grav accident de circulație s-a produs în județul Bistrița Năsăud. O persoană a murit și alte 14 au fost rănite după ce un autobuz plin cu muncitori s-a ciocnit cu o cisternă.

Impactul a avut loc în comuna Lechinţa. IPJ Bistriţa-Năsăud a informat că drumul judeţean 151 a fost blocat ca urmare a accidentului rutier. În coliziune au fost implicare un autobuz condus de un bărbat de 35 de ani din Lechinţa şi o cisternă condusă de un bărbat de 47 de ani din judeţul Sălaj.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pompierii salvatori au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, una de descarcarare, două ambulanțe SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și o unitate de terapie intensivă mobilă.

Echipajele de interventie au găsit la locul accidentului 15 persoane, dintre care un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani în stop cardiorespirator. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul care încadrează echipajul de terapie intensiva mobila SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul accidentului. A doua victimă în stare gravă a fost stabilizată, prezintă leziuni și traumatisme în urma accidentului, urmează sa fie evacuată spre UPU SMURD Bistrița. Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical alocat la locul solicitării și nu s-a impus transportul acestora la spital. Li s-a pus la dispoziție alt mijloc de transport pentru a continua deplasarea.

MS / Sursa foto: gazetadebistrita.ro