În condițiile noilor restricții, accesul în saloanele de înfrumusețare se poate face fără certificat verde, cu excepția celor amplasate în locuri precum centrele comerciale, pentru care există o prevedere expresă referitoare la obligația de a prezenta certificatul verde pentru accesul în locație.

Măsurile, cuprinse în HG nr. 1.130/2021 și ajustate prin HG nr. 1.161/2021, prin care a fost modificat HG nr. 1.090/2021, se aplică, începând din 25 octombrie, în toată țara, fără să mai fie raportate la incidența locală, și vizează atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Astfel, potrivit noilor reguli, saloanele de înfrumusețare nu sunt prevăzute în lista locurilor pentru care accesul clienților este condiționat de certificatul verde.

Așadar, acestea își pot desfășura activitatea în intervalul orar 05:00 – 21:00, cu excepția celor amplasate în interiorul centrelor și parcurilor comerciale, pentru care accesul se face în baza certificatului verde (care atestă fie vaccinarea, fie trecerea prin boală).

Prin urmare, saloanele de înfrumusețare pot avea program până la ora 21:00, pentru toți clienții, indiferent dacă aceștia din urmă prezintă sau nu certificat verde, lucru valabil în cazul în care respectivele saloane nu se află situate într-un centru comercial.

Pentru cele din centrele comerciale, acestea pot funcționa tot până la ora 21:00, însă numai pentru clienții care au certificat verde, întrucât acesta este cerut la accesul în centrul comercial.

În mod evident însă, se păstrează obligativitatea portului măștii de protecție, care, la acest moment, e obligatorie în toate spațiile publice, închise sau deschise, indiferent de incidența locală.

Sursa: avocatnet.ro / Foto: caracter informativ