Trei ciobani din Mureș au fost atacați de urs, aseară, pe munte, în județul Harghita. Salvamontiștii din Vatra Dornei anunță că au intervenit pentru recuperarea și acordarea primului ajutor pentru cele trei persoane atacate de urs în zona Dragoiasa. Unul dintre cei trei bărbați s-a speriat și a fugit în pădure, fără să mai fie văzută. Din păcate, acesta a fost găsit decedat în această dimineață.

Comunicat inițial: „Ursul ar fi atacat o bovina in zona unei stani amplasată pe raza jud. Harghita și trei bărbați au încercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni și fiind transportat la o unitate medicală din jud. Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fuga fiind la aceasta oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din jud. Harghita. Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate si coordonate de autoritățile din Harghita. De asemenea, dosarul penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatamare corporala din culpa este intocmit si instrumentat de autoritățile judiciare din jud. Harghita”, a precizat IPJ Suceava.

Update: A treia persoană, un bărbat de 26 de ani, a fugit în pădure, și fusese dat dispărut. Tânărul a fost căutat de autorități și a fost găsit mort sâmbătă dimineață. Jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului la o distanță de aproximativ 300 de metri față de locul unde a fost observat ultima oară, în pădure. Leziunile sale erau incompatibile cu viața. Jandarmii l-au preluat și au cerut sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte

Sursa: mediafax.ro/ Foto: caracter informativ