Pentru că a observat că școala online a creat o nevoie tot mai mare de pregătire mai atentă, individuală, a elevilor, Ovidiu Bădescu a găsit o soluție unică. Profesorul de matematică a deschis o rețea națională online de meditații gratuite. Deja 335 de profesori și un număr dublu de elevi s-au înscris pe platforma „Adoptă intelectual un copil”.

Alexandru este din Nehoiu, Buzău, și se pregătește pentru evaluarea națională. Pe lângă orele de la școală, acum este ajutat, săptămânal, și de profesoara de română Marina Dincea din Drobeta-Turnu Severin, Mehedinți. Cum îi despart peste 400 de kilometri, cu siguranță cei doi nu ar fi avut cum să se întâlnească, cu atât mai mult să facă lecții împreună. Prin intermediul platformei „Adoptă intelectual un copil”, Alexandru a cerut ajutorul la română și profesoara a oferit din timpul ei.

630 de copii s-au înscris pe platformă ca să se pregătească la diferite materii. În formularul pe care l-au completat, copiii au spus la ce disciplină au nevoie de ajutor și, în funcție de profesorii disponibili, le-a fost alocat unul și au stabilit întâlnirile online.

Citește mai mult pe libertatea.ro