Într-o ieșire publică, Ministrul Educației spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă este un termen “mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite”, a spus Cîmpeanu, conform Edupedu.

Potrivit sursei citate, data de 8 februarie, pare un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Această dată este debutul Semestrului al II-lea al anului școlar în curs. Dacă școala s-ar redeschide fizic pe 8 februarie, înseamnă că pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

”Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit sursei citate.

Și această dată de 8 februarie depinde foarte mult de evoluția epidemiologică din țară, iar CNSU, condus de Raed Arafat, va avea ultimul cuvânt în această privință.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, aceasta va fi o altă discuție și „urmează să se anunțe” deciziile „la momentul potrivit”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Sorin Cîmpeanu recunoaște că cei din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor decide deschiderea şcolilor, iar ministrul Educaţiei face doar propunerea.