Tot mai multe țări suspendă zborurile dinspre Marea Britanie, după ce în Regat a fost depistată o variantă mult mai contagioasă a virusului COVID-19. Olanda, Belgia, Italia și Israelul au impus interdicții de intrare în țară pentru cei veniți din Marea Britanie. Noua tulpină se răspândește mult mai agresiv, dar, din ce se știe până acum, nu provoacă forme mai grave de îmbolnăvire.

Și România interzice zborurile cu Marea Britanie după apariția noii tulpini a coronavirusului în Regatul Unit. Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru situații de urgență.

Guvernul olandez a precizat că zborurile dinspre Marea Britanie rămân suspendate până pe 1 ianuarie, din cauza noii variante de coronavirus care circulă cu mare viteză în sud-estul Angliei. Pe lângă faptul că a suspendat zborurile, Belgia a anulat și toate trenurile dinspre Marea Britanie.

Și Italia rupe legăturile aeriene cu Marea Britanie.

Cele mai afectate de tulpina nouă de covid sunt Londra, Essex și Kent. Tot sud-estul Angliei a intrat în carantină.

În noua variantă, COVID 19 are o rată de răspândire cu aproape 70 la sută mai mare. Deocamdată, experții spun că nu provoacă forme mai grave de boală și nu creste mortalitatea.

Experții spun că este puțin probabil ca vaccinurile anti COVID să-și piardă eficacitatea din cauza acestei mutații. Dar un răspuns cert vom avea doar după analizele de laborator, care durează cel puțin 10 zile.

MS / Foto: caracter informativ