Până astăzi, 31 august, în județul Mureș au fost confirmate 1.400 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, au fost înregistrate 2 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distribuția pe localități a cazurilor noi pozitive înregistrate în ultimele 14 zile în județul Mureș o regăsiți în tabelul de mai jos.

Albești 2

Aluniș 1

Apold 2

Bahnea 2

Bălăușeri 2

Band 1

Ceuașu de Câmpie 1

Cristești 3

Cucerdea 1

Daneș 1

Gănești 1

Ghindari 1

Gurghiu 1

Hodac 1

Livezeni 1

Luduș 2

Mădăraș 3

Mica 2

Miheșu de Câmpie 1

Pănet 1

Petelea 2

Pogăceaua 1

Reghin 10

Rușii Munți 1

Sâncraiu de Mureș 4

Sânpetru de Câmpie 1

Sântana de Mureș 3

Sighișoara 21

Șincai 1

Solovăstru 1

Sovata 1

Târgu Mureș 81

Tîrnăveni 4

Ungheni 4

Vătava 3

Voivodeni 3

TOTAL 171

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 7 persoane au fost reconfirmate pozitiv în județul Mureș.

Potrivit informațiilor DSP Mureș, la această dată sunt internate 130 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul nostru.

De asemenea, până la această dată, 664 de persoane s-au vindecat și au fost externate din spitalele din județul Mureș. În plus față de acestea, 372 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 88 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 38 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

Până acum, 106 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș.

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

– permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

– administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

– se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;

– reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;

– creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Atașată aveți Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor DSP Mureș, în județul Mureș, rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de 0,29/1.000 de locuitori.

În această perioadă, continuă acțiunile de informare și verificare cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară în județul Mureș. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranța mureșenilor.

Facem un apel către mureșeni de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veți avea grijă de sănătatea voastră și a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toți mureșenii să aibă o implicare civică activă și să sesizeze orice încălcare a normelor de protecție sanitară la TelVerde – 0800800165.

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș